Op zoek naar een straalbedrijf in Gelderland? Octo staat voor u klaar

Ons straalbedrijf uit Gelderland is gespecialiseerd in het stralen en spuiten van constructies, machinedelen, containers, transportmiddelen, oldtimers, velgen en nog veel meer. Met onze professionele straal- en spuitcabines hebben wij al vele uiteenlopende projecten succesvol voltooid. In tegenstelling tot sommige andere straalbedrijven in Gelderland hebben wij een glasparel straalcabine om roestvast en lichtmetaal weer nieuw leven in te blazen. U kunt bij ons bedrijf uit Elst terecht voor zowel kleine als grote opdrachten. Waarmee mogen wij u van dienst zijn?

Bel: 0481-376768Contact

Straalbedrijf in Gelderland

Wij zijn een veelzijdige partner als het gaat om stralen en spuiten van metalen objecten. Aan beide onderdelen besteden wij veel aandacht. Stralen kunt u zien als een voorbehandeling waarbij er onder hogedruk straalmiddel op het object wordt gespoten. Met dit proces wordt het staal opgeruwd om een goede hechting voor de vervolgbehandeling te realiseren, tevens wordt roest en overig vuil van het product verwijderd. Na het stralen kan er direct met de verdere behandeling worden gestart. Hierboven hebben wij al even een aantal objecten genoemd die wij als straalbedrijf in Gelderland kunnen behandelen, maar hieronder geven wij u een meer volledig overzicht. U kunt denken aan onder meer:

  • Stralen en reparatie van containers
  • Transportmiddelen zoals opleggers en vrachtwagens
  • Stralen en spuiten van oldtimers
  • Stralen en spuiten van velgen
  • Fijnstralen van meubelen
  • Stralen, coaten en balanceren van ventilatorwaaiers
  • Glasparelstralen van roestvast staal en lichtmetaal
  • Moffelen en poedercoaten van metalen en kunststoffen
  • Etc.

Vaak worden de termen poedercoaten en moffelen verward. Moffelen is een vakterm voor het uitharden van verf boven de ca. 150°C. Poedercoating is een verf welke uit wordt gehard op temperaturen boven de 150°C. We kunnen dus zeggen dat poedercoating wordt gemoffeld.

Metalen objecten glasparelstralen

Als er bij metalen objecten een lage ruwheid is gewenst, kan er worden gekozen voor glasparelstralen. Het is een moderne straaltechniek waarbij kleine gebroken glasbolletjes als straalmiddel worden gebruikt. Door middel van parelstralen kan onder andere lasvervuiling en oxidehuid verwijderd worden zoals onder meer bij machineonderdelen. Met onze straalcabine kunnen wij grote machineonderdelen of andere metalen constructies snel en zorgvuldig stralen en in de aangrenzende spuithal gelijk voorzien van een éénlaags of meerlaags coating systeem, indien nodig of gewenst.

Kwaliteitszorg is een belangrijk en onmisbaar onderdeel van onze bedrijfsvoering. U als opdrachtgever wil natuurlijk graag dat u krijgt wat u verwacht. Om dat te waarborgen zijn onze medewerkers gemotiveerd en goed opgeleid om al hun werkzaamheden efficiënt en veilig te kunnen uitvoeren. Naast kwaliteit kunt u rekenen op een goede service en ook voor advies kunt u te allen tijde bij ons terecht. Onze communicatielijnen zijn kort, zodat wij uw vraag snel kunnen beantwoorden.

Ons straalbedrijf en spuitbedrijf is gevestigd in Elst niet ver van Apeldoorn, Arnhem, Doetinchem, Ede en Nijmegen, provincie Gelderland, maar wij hebben ook veel tevreden klanten in bijvoorbeeld, Noord-Holland, Noord-Brabant en Utrecht. Neem bij vragen gerust contact met ons op. We zijn erg trots op onze expertise en delen deze graag met u.