Voor het stralen van staal bent u bij ons aan het juiste adres

Staal schoonmaken kan met behulp van zandstralen of een andere techniek. Hierdoor wordt roest, walshuiden of oude verfresten verwijderd met behulp van perslucht en speciale korrels. Het resultaat is een grondig gereinigd oppervlak dat klaar is voor de volgende behandeling. Een vervolgbehandeling kan zijn moffelen, poedercoaten of industrieel spuiten in een verfsysteem in 1 of meerdere lagen. Zoekt u een professionele partner voor het stralen van staal en meer? Dan bent u dus bij ons aan het juiste adres.

Bel: 0481-376768Contact

Zandstralen van staal

Om staal weer te laten stralen, wordt zandstralen ofwel staalstralen als techniek met regelmaat ingezet. Het is een oppervlaktebehandeling van een stalen constructie of frame waarbij met behulp van een compressor en perslucht gritkorrels tegen een object wordt geblazen om een schuureffect te bereiken. Zandstralen kan niet alleen op staal, maar ook op andere materialen zoals glas, brons en hout.

Bij het stralen gebruiken we een schurend straalmiddel. Tegenwoordig is er ruime keus in straalmidddelen. Er zijn verschillende soorten materialen met talloze verschillende korrelgroottes. Deze hebben allemaal verschillende eigenschappen en toepassingen. Voor staal kiezen we voor een grove korrel om zo het gewenste effect te bereiken. Voor kwetsbare of kleine stalen objecten kunnen we parelstralen inzetten. De gebroken glazen kogels bezitten scherpe breukvlakken. Deze schrapen over het oppervlak en nemen op die manier het vuil mee. Wist u al dat u ook voor het stralen, coaten en balanceren van ventilatorwaaiers bij ons terecht kunt?

Speciale cabines voor het stralen en spuiten van staal

In onze werkplaats wordt het stralen en spuiten van onder meer staal gedaan in daarvoor bestemde straalcabines met toegestane middelen en uiteraard draagt iedereen beschermende kleding. Veiligheid en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel. Voor onszelf en onze omgeving.

Vroeger werd er ook gestraald met kwartszand. Tegenwoordig is dit bij de wet verboden. Dit omdat bij het stralen met zand de zandkorreltjes zo ver breken dat er een microscopisch stof ontstaat dat niet meer door filters kan worden opgevangen en via de lucht in de longen terechtkomt met als gevolg silicose ofwel stoflongen. Zeer gevaarlijk dus. In plaats van zandstralen spreekt men tegenwoordig dan ook van gritstralen of gewoon van stralen.

Specialist in het stralen van staal

Stralen is net zo moeilijk als goed spuitwerk afleveren, maar op beide gebieden hebben wij vakmensen in huis die met de grootste zorgvuldigheid zorgen voor een grandioos resultaat. Vrijwel geen enkel straal- en spuitbedrijf kan tippen aan onze ervaring, flexibiliteit en service. Dat durven wij al specialist zeker wel te stellen. Voor wie nog niet overtuigd is, die kan op onze website diverse voorbeelden vinden van grote en ook kleine projecten de wij onlangs hebben afgerond. Wanneer u een opdracht bij ons neerlegt, dan zullen wij deze in zijn geheel kunnen uitvoeren, zonder dat we daar andere partijen bij hoeven te betrekken. Wij hebben, als specialist in het stralen van staal, alles namelijk onder 1 dak.

Ons straal- en spuitbedrijf is gevestigd in Elst niet ver van Apeldoorn, Arnhem, Doetinchem, Ede en Nijmegen, provincie Gelderland, maar wij hebben ook veel tevreden klanten in bijvoorbeeld, Noord-Holland, Noord-Brabant en Utrecht. Neem bij vragen over het stralen van staal gerust contact met ons op. We zijn erg trots op onze expertise en delen deze graag met u.