Parelstralen van roestvast staal zorgt voor een prachtige egale finish. Wij glasparelen vrijwel elk rvs object

Parelstralen is een vorm van zandstralen die zorgt voor een fijne, zijdeachtige structuur en is geschikt voor specifieke ondergronden en materialen zoals roestvaststaal en lichtmetaal. Denk bijvoorbeeld aan gecorrodeerde lichtmetalen velgen of aluminium machineonderdelen. Het is een straalmethode waarbij niet met straalgrit, maar met fijnere glasparels wordt gewerkt.

Bel: 0481-376768Contact

Specialist in parelstralen van roestvast staal en lichtmetaal

Als specialist in het parelstralen van roestvast staal en lichtmetaal staan wij garant voor een mooi resultaat om welk object het ook gaat. Objecten van roestvast staal worden vaak bestempeld als roestvrij staal. Dit is echter niet waar, want ook roestvast staal kan op den duur gaan roesten. Wel is rvs roestbestendiger dan gewoon staal. Op machineonderdelen of velgen van roestvast staal ontstaan een dun laagje roest die vervolgens het onderliggende materiaal beschermt. Bij staal stopt deze corrosie niet, dus zal het materiaal uiteindelijk helemaal aangetast worden.

Roestvast staal bevat ten opzichte van staal legeringselementen in sterk verschillende verhoudingen. Zo wordt aan rvs veel chroom en nikkel toegevoegd. Hoe meer chroom aan rvs wordt toegevoegd hoe groter de weerstand tegen oxidatie. Als vocht en zuurstof worden gecombineerd, veroorzaken ze oxidatie, ook wel bekend als corrosie. Door corrosie ontstaat de geleidelijke afbraak van de sterkte en duurzaamheid van materialen zoals metaal. Parelstralen houdt dit proces tegen. Sterker nog, het heft de roestvorming op.

Rvs onderdelen laten glasparelen

In onze glasparelcabine, van 3 bij 6 meter, stralen wij met name producten waarbij een fijne hand is vereist. We spreken bijvoorbeeld over oldtimers en allerlei aluminium en rvs onderdelen. Door middel van perslucht vermengd met glasparels, kleine stukjes glas, wordt het object schoon gestraald. Deze methode wordt vaak gekozen wanneer een lage ruwheid van het oppervlak gewenst is. Na het glasparelstralen kunnen objecten nog verder worden bewerkt, bijvoorbeeld aflakken.

De beste straaltechniek is vaak niet eenduidig te definiƫren en zal bepaald worden per individueel geval. Met de juiste behandeling wordt de glans egaal en worden verkleuringen verwijderd. Ook ontstaat een er schone ondergrond voor een perfecte hechting van vervolglagen. Afwerkingslagen die roestvast staal en lichtmetaal weer laten stralen.

Wij verdiepen ons volledig in elk specifiek probleem en leggen de lat zeer hoog bij het creƫren van een goede oplossing. Inzichten die we hebben opgedaan bij eerder opgeleverde projecten verwerken wij waar mogelijk in een nieuw concept. Daarbij bieden wij een goede prijs-kwaliteitverhouding. Voor de exacte kosten kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen. Deze omvat niet alleen prijzen, maar ook de betreffende werkzaamheden en planning.

Ons straal- en spuitbedrijf is gevestigd in Elst niet ver van Apeldoorn, Arnhem, Doetinchem, Ede en Nijmegen, provincie Gelderland, maar wij hebben ook veel tevreden klanten in bijvoorbeeld, Noord-Holland, Noord-Brabant en Utrecht. Neem bij vragen over bijvoorbeeld het parelstralen van roestvast staal gerust contact met ons op. We zijn erg trots op onze expertise en delen deze graag met u.