Fijnstralen van hout om uw meubels nieuw leven in te blazen. Wij hanteren scherpe prijzen

Een van onze activiteiten is het fijnstralen van houten meubels. Het verwijderen van beits, boenwas, verkleuringen en vervuiling op hout is mogelijk door middel van een straalinstallatie met aangepaste droge perslucht en de juiste straalmiddelen. Met de nodige precisie kunnen wij ervoor zorgen dat bijna alle houtsoorten weer een gladde oppervlakte krijgen. Denk aan eiken, teakhout en beuken.

Bel: 0481-376768Contact

Elke houtsoort heeft zo zijn voor- en nadelen. Daarom zijn er verschillende technieken die ingezet kunnen worden zoals fijnstralen. Het is een verfijnde techniek die niet te vergelijken is met zandstralen. Uw meubels worden niet beschadigd en vergt minder nabewerking. Laat ons weten welke meubelen u wilt laten fijnstralen, want wij kunnen u dan precies vertellen wat de kosten zullen zijn. Belt of mailt u ons gerust bij vragen over de diverse handelingen of maak een afspraak om onze processen te bekijken.

Verschil tussen fijnstralen en zandstralen van hout

In de praktijk wordt fijnstralen nog weleens verward met zandstralen, maar er zijn verschillen. Het straalmiddel is veel fijner dan de grove grit voor het zandstralen. Het gebeurt op een minder agressieve wijze waardoor nerfjes of andere details minder worden geaccentueerd. Dit resulteert in een mooiere en vooral egalere look.

Voor het fijnstralen van hout zetten wij de nieuwste apparatuur in, zodat met minder straalmiddel het juiste resultaat wordt bereikt. Omdat dit een "droge" methode is worden de onderliggende delen niet aangetast. Na het fijnstralen van uw houten meubelen is het hout klaar voor de volgende stap, de afwerking. Blanke lak, kleurlak, beits, olie, wax, verf, kalk of patineren? Patineren is, net als het verouderen met antiekwas, een methode om een verflaag een wat ouder aanzien te geven. Een tip: met het patineren van een massief houten meubel krijgt u het mooiste resultaat.

Specialist in het fijnstralen van houten meubelen

Als specialist in het fijnstralen van houten meubelen is elk meubelstuk bij ons in betrouwbare handen. Vele hardhout soorten zijn in principe geschikt om te fijnstralen zoals bijvoorbeeld eiken, teakhout, beuken, essen en noten. Dankzij onze innovatieve fijnstraaltechniek maken wij van alle houten meubels weer prachtige meubelstukken waar u nog jarenlang plezier van kunt hebben. Ze zorgen voor een unieke sfeer in uw huis, want prachtig bewerkt hout is van onschatbare waarde.

Oude houten meubels opknappen is weer helemaal van deze tijd. Met een goede voorbehandeling zoals fijnstralen en een mooie afwerking kunt u van uw meubelen ware pronkstukken maken. In een paar uur tijd kunt u een meubelen van hout een volledige transformatie geven voor een inrichting met karakter. Dus pak dat oude meubelstuk en laat het door ons fijnstralen, zodat u uw meubel een mooi, egale look kunt geven. Voor de prijs hoeft u het niet te laten.

Ons straal- en spuitbedrijf is gevestigd in Elst niet ver van Apeldoorn, Arnhem, Doetinchem, Ede en Nijmegen, provincie Gelderland, maar wij hebben ook veel tevreden klanten in bijvoorbeeld, Noord-Holland, Noord-Brabant en Utrecht. Neem bij vragen over bijvoorbeeld het fijnstralen van hout gerust contact met ons op. We zijn erg trots op onze expertise en delen deze graag met u.