Wij verzorgen als coatingbedrijf diverse coating, straal en spuit werkzaamheden in de regio Gelderland én ver daarbuiten

Als straal-, spuit- en coatingbedrijf in Gelderland werken wij met diverse technieken, zowel bij het stralen, spuiten als bij het coaten. Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van grote en kleine metalen objecten. Van velgen tot transportmiddelen. Ons volautomatische spuitproces biedt een hoge mate van flexibiliteit, kwaliteit en snelheid in bijvoorbeeld het coaten van objecten. Met onze coatings wordt uw product voorzien van een laklaag die uw product beschermt tegen invloeden van buitenaf, corrosie voorkomt en ook nog eens een fraaie uitstraling geeft. U kunt bij ons bedrijf terecht voor zowel kleine als grote opdrachten. Waarmee kunnen wij u van dienst zijn? Neemt u maar eens vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Bel: 0481-376768Contact

Uw velgen laten spuiten of coaten

Het coaten van velgen is erg populair en poedercoating is momenteel de sterkste vorm van coating voor velgen. Poedercoaten geeft een zeer duurzame bescherming tegen corrosie, en uitstekende bestendigheid tegen extreme weersinvloeden. Ideaal voor uw wintervelgen u rijdt probleemloos vele winters mee door, zonder dat de lakstand erop achteruitgaat. In plaats van uw velgen te laten coaten kunt u er ook voor kiezen om uw velgen te spuiten. Vaak ligt hierbij de glansgraad wat hoger, maar dit is verschil is maar minimaal.

Een coating wordt ingezet om het materiaal te verbeteren en te beschermen voor invloeden van buitenaf. Dit proces kan bij vele producten worden toegepast. We hebben het zojuist al even over velgen gehad, maar ook ventilatorwaaiers en machineonderdelen kunnen worden gecoat om corrosie te voorkomen. Corrosie is aantasting van oppervlakken door verschillenden invloeden. Het roesten van staal is wel de bekendste vorm van corrosie. Echter ook andere metalen, zoals roestvaststaal kunnen corroderen.

Het klinkt misschien gek, maar zelf roestvast staal kan gaan roesten. Wel is het een ijzerlegering met chroom en vaak ook nikkel dat een zekere vastheid geniet tegen corrosie. Dat het materiaal zich zo duurzaam gedraagt, komt door een uiterst dunne, passieve chroomoxidehuid. Is deze oxidehuid echter niet aanwezig dan kan het gaan roesten. Een goede coating laten aanbrengen is een oplossing voor dit probleem. Niet alle coatingbedrijven zijn bekend met het coaten van RVS, dus hierbij helpen wij graag.

Coatingbedrijf in Gelderland

Naast het coaten is ook stralen en spuiten een van onze kernactiviteiten, zoals transportmiddelen, containers etc. Ze worden intensief gebruikt en zijn na verloop van tijd wel toe aan een opknapbeurt. Groot of klein, open of gesloten: iedere container of ander transportmiddel is bij ons in goede handen. Onze strakke planning zorgt voor een snelle afhandeling van ieder gestraald of gecoat object. Het staalstralen, het stralen van velgen en meubels, maar ook het stralen en coaten van RVS en aluminium gebeurd allemaal op onze eigen locatie in de provincie Gelderland.

Ons spuit, zandstraal en coatingbedrijf is gevestigd in Elst niet ver van Apeldoorn, Arnhem, Doetinchem, Ede en Nijmegen, provincie Gelderland, maar wij hebben ook veel tevreden klanten in bijvoorbeeld, Noord-Holland, Noord-Brabant en Utrecht. Neem bij vragen gerust contact met ons op. We zijn erg trots op onze expertise en delen deze graag met u.